Caracteristici

Dezinfectie

Dezinfectia cu lumina UV

Asigura o inactivare rapida si eficienta a microorganismelor printr-un proces fizic. Cand bacteriile, virusurile si protozoarele sunt expuse la lungimile de unda germicide ale luminii UV, acestea sunt incapabile sa se reproduca si sa infecteze. Microorganismele sunt inactivate de lumina UV ca urmare a deteriorarii acizilor nucleici. Energia mare asociata cu energia UV de lungime de unda scurta, in principal 254 nm, este absorbita de ARN-ul si ADN-ul celular. Aceasta absorbtie a energiei UV formeaza noi legaturi intre nucleotidele adiacente, creand legaturi duble sau dimeri. Dimerizarea moleculelor adiacente, in special timina, este cea mai frecventa deteriorare fotochimica. Formarea de numerosi dimeri de timina in ADN-ul bacteriilor si virusurilor previne replicarea si incapacitatea de a infecta.

 • UV este un proces fara substante chimice·UV nu necesita transport, depozitare saumanipulare de substante chimice toxice sau corozive: un beneficiu pentru siguranta operatorilor din instalatii, fabrici si comunitatea din jur
 • Tratamentul UV nu creeaza produsesecundare de dezinfectie cancerigene care ar putea afecta calitatea
 • UV este extrem de eficient ininactivarea unei game largi de microorganisme, inclusiv agenti patogenirezistenti la clor, precum Cryptosporidium si Giardia
 • UV poate fi utilizat pentru a descompunecontaminantii chimici toxici in timp ce realizeaza si dezinfectia
 • Inlocuirea anuala a lampilor si consumulde energie electrica sunt singurele costuri de operare ale dezinfectarii cu
 • UV elimina sau reduce amenintareaimediata a sigurantei gazului de clor fara a crea noi costuri pe termen lungasociate cu substantele chimice, transportul si livrarea)
 • Costurile pentru scurgeri, administrarea/gestionareariscurilor si planificarea de urgenta si instruirea operatorului sunt reduse laminim si/sau eliminate

Dezinfectia cu ozon

Microorganismele provoaca probleme in diverse locuri; intr-un cadru clinic bacteriile pot provoca focare periculoase. Ozonul in concentratii mici poate fi folosit ca dezinfectant chimic pentru a ucide bacteriile si virusurile. Timpul de contact este modificat in functie de gradul de inactivare dorit. Tehnologiile non-touch includ utilizarea lampilor UV si a substantelor chimice dispersate sub forma de aerosoli sau gaz care inactiveaza microorganismele. In comparatie cu alte metode de tratament pentru dezinfectia aerului, ozonul poate dezinfecta eficient volumele mari de aer, neutralizand microorganismele, inclusiv virusurile. Acest lucru il face ideal pentru utilizare in aplicatii medicale, de exemplu in spitale sau sali de asteptare pentru pacienti.

 • Sistemele de curatare cu UV au adesea o fereastra de timp foarte scurta pentru a iradia aerul si, prin urmare, trebuie sa adauge multa energie pentru a asigura o dezactivare eficienta in acest timp scurt. Stergerea cu o solutie de curatare este limitata de timpul necesar pentru a se usca suprafata in timp ce ozonul va continua sa atace bacteriile pana cand se descompune in mod natural sau este eliminat. Aceasta permite solutiilor de ozon sa creasca semnificativ economiile de energie.
 • Ozonul este produs la fata locului din oxigenul din aerul inconjurator, o materie prima abundenta. Nu este necesarea cumpararea, transportul sau depozitarea materiei prime.
 • Nu este necesara manipularea sau reumplerea
 • Fara deseuri
 • Fara reziduuri
 • Sistemele de ozon economisesc timp si bani
 • Functionare este automata, cu Intretinere minima si costuri de operare foarte accesibile

Dezinfectia cu clor

Dezinfectia cu ozon


Dezinfectie prin produsi secundari:

DA

NU


Reziduuri chimice:

DA

NU


Corozivitate:

DA

NU


Riscuri pentru siguranta comunitatii:

DA

NU


Eficienta inactivarii Cryptospridium si Giardia:

NU

DA