Noutati & Media

Automazione Industriale

Roboti de dezinfectie cu raze ultraviolete ozon lampe de mercur tecnoservice equipment dezinfectare sterilizare igienizare romania covid coronavirus

Publicat pe 1 Aprilie 2020 de catre AUTOMAZIONE INDUSTRIALE

Robotul care dezinfecteaza mediul pentru a preveni raspandirea coronavirusului

KLAIN Robotics si Autognity prezinta Pro Health System, un sistem de dezinfectare dezvoltat de Purity Group, care foloseste raze UV-C si ozon, generate de o lampa de descarcare cu vapori de mercur pana la un nivel scazut presiune, capabila sa emita radiatii electromagnetice de lungime de unda scurta (UV-C), de la 100 nm la 280 nm, caracterizata printr-un efect germicid.

Actiunea combinata a UV-C si a ozonului

Actiunea combinata a UV-C si a ozonului, care patrunde in peretii celulari ai bacteriilor, virusurilor si sporilor bacterieni, dauneaza sistemului reproducator, impiedicand reproducerea lor. Exista patru mecanisme de deteriorare impotriva acestor agenti patogeni: fotohidratare, fotodiviziune, fotodimerizare si foto-reticulare.


Aceasta noua tehnologie este adapostita pe un vehicul MiR si functioneaza complet independent. Reduce infectiile contractate in mediul spitalicesc pana la 34.2% prin cicluri de dezinfectie de aprox. 5/20 minute si, datorita senzorilor in infrarosu, camerelor video si a unui sistem de identificare a prezentei persoanelor, acesta se opreste automat in prezenta oamenilor aflati in zona tratata. Gestionarea sistemului PHS foloseste, de asemenea, o interfata simpla si intuitive, prin utilizarea unei tablete inteligente si a unei aplicatii, care permit monitorizarea de catre un operator calificat. Nu este necesara intretinerea, in afara de inlocuirea regulata a lampilor.


Aplicatii posibile


Poate fi implementat in spitale, pentru a evita transmiterea bacteriilor sau virusurilor periculoase, precum si in industria alimentara si farmaceutica, pentru a dezinfecta zonele de productie si de ambalare a produselor, sau cantine, zone de joaca si cazare comuna, companii de curatenie, scoli, metrou, aeroporturi, vagoane feroviare, ambulante si orice spatiu care necesita utilizarea mixta a unei zone.