Noutati si media

Innovation Post

Publicat pe 30 Martie 2020 de catre INNOVATION POST

Pro Health System, robotul care dezinfecteaza mediile pentru a preveni raspindirea coronavirusului

In acest moment istoric, in care infectia cu COVID-19 continua sa se raspandeasca, a devenit esential ca mediile spitalicesti sa fie in siguranta din punctul de vedere al igienizarii. Ca raspuns la aceasta necesitate, Autognity si KLAIN Robotics prezinta Pro Health System, un sistem de dezinfectie dezvoltat de Grupul Purity, care utilizeaza raze UV-C si ozon, generate de o lampa de descarcare cu vapori de mercur sub presiune joasa, capabila sa emita radiatii electromagnetice de lungime de unda (UV-C), de la 100 nm la 280 nm.

Aceasta energie UV-C, combinata cu ozonul produs pe loc de oxigenul din aerul inconjurator, patrunde prin peretii celulari ai bacteriilor, virusurilor si sporilor bacterieni, afectand sistemul lor de reproducere si impiedicand astfel reproducerea lor. Exista patru mecanisme de deteriorare impotriva acestor agenti patogeni: fotohidratare, fotodiviziune, fotodimerizare si foto-reticulare.

Cum functioneaza Pro Health System

Sistemul este gazduit pe un robot mobil Mir autonom si functioneaza complet independent: prin urmare, nu este nevoie de personal operator, evitand astfel infectarea suplimentara si permite specialistilor din sanatate sa aiba grija doar de pacientii lor.

Iata cateva avantaje oferite:


  • Reduce infectiile dobandite in spital cu 34,2%
  • Are un ciclu de dezinfectare de 10-20 de minute
  • Datorita senzorilor, dispozitivul se opreste automat atunci cand detecteaza prezenta oamenilor in camera in timpul
  • procesului de dezinfectie
  • Este gestionat de o tableta inteligenta, controlata de un operator
  • Dezinfecteaza toate suprafetele intr-un singur ciclu de dezinfectie
  • Dispozitivele UV-C PHS nu necesita intretinere (cu exceptia inlocuirii simple a lampilor)
  • Costurile de operare sunt reduse, iar raportul cost/beneficiu este favorabil


Domenii de aplicare

Aceasta tehnologie poate fi utilizata in spitale, pentru a evita transmiterea bacteriilor sau virusurilor periculoase, precum si a industriei alimentare si farmaceutice, pentru a dezinfecta zonele de productie si de ambalare a produselor, sau cantine, zone de joaca si unitati de cazare commune, departamentele de curatenie, scoli, metrou, aeroporturi, masini feroviare, ambulante si orice spatiu care necesita utilizarea mixta a unei zone.