Noutati si media

Italia 4.0

Roboti dezinfectie coronavirus raze ultraviolete ozon lampa de mercur sterilizare igienizare covid tecnoservice romania

Publicat pe 1 Aprilie 2020 de catre ITALIA 4.0

Robotii pentru dezinfectarea spitalelor de KLAIN Robotics

KLAIN Robotics si Autognity prezinta Pro Health System, un sistem de dezinfectie robotica dezvoltat de Grupul Purity, care utilizeaza razele UV-C si ozonul pentru a elimina bacteriile, virusurile si sporii bacterieni. Sistemul reprezinta o solutie inteligenta, utila in situatia de urgenta pentru sanatate in curs de desfasurare, pentru a preveni raspandirea coronavirusului.


Tehnologia este adapostita pe un vehicul MiR, putand functiona intr-o autonomie totala, ideala pentru igienizarea mediului spitalicesc, dar si pentru industria alimentara si farmaceutica, pentru dezinfectarea zonelor de productie si a ambalajelor de produse, precum si pentru orice zona care prevede utilizarea comuna, cum ar fi cantinele, scolile, metroul, aeroporturile si trenurile.


Tehnologia utilizeaza o lampa de descarcare cu vapori de mercur de presiune joasa, capabila sa emita radiatii electromagnetice de lungime de unda (UV-C), de la 100 nm la 280 nm, cu un efect germicid. Combinatia dintre razele UV-C si ozon functioneaza prin patru mecanisme daunatoare pentru agenti patogeni, fotohidratare, fotodiviziune, fotodimerizare si reticulare. Sistemul reduce infectiile in mediul spital cu pana la 34,2%, prin cicluri de dezinfectie de aproximativ 5/20 minute.


Datorita senzorilor infrarosu, camerelor video si a unui sistem de identidicare a prezentei oamenilor, tehnologia PHS cu MiR se opreste automat in prezenta persoanelor apropiate de zona de tratament, iar interfata simpla si intuitiva prin intermediul tabletei inteligente si aplicatiilor permite monitorizarea de la distanta prin operatori calificati. In cele din urma, tehnologia nu necesita niciun fel de intretinere, in afara de inlocuirea regulata a lampilor.